Nopeutta, ennustettavuutta ja kustannustehokkuutta rakennushankkeisiin – Kiinteistöhanke KSM Onninen Mikkelä

30/09/2022

LapWall

Kuivissa ja kontrolloiduissa tehdasolosuhteissa tuotettu elementtijärjestelmä on taloudellinen ja moderni tapa toteuttaa kattorakenteita. Työmaalla käytettävää arvokasta aikaa voidaan hankekohtaisesti lyhentää useista viikoista jopa kuukausiin. LapWall LEKO® -kattoelementeistä hyötyvät sekä hankkeen urakoitsija että tilaaja. Nopea ja luotettava projektin läpivienti on itsessään tuottavaa – samalla vähennetään riskejä yllättäville kustannuksille tai laadunvaihteluille.

Varte Oy on toiminut pääurakoitsijana Keskolle Espoon Mikkelään lähikuukausina valmistuvassa kiinteistöhankkeessa. Liiketila sisältää Onnisen tukkumyymälän sekä K-Supermarketin. Toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Mikko Sirviö Vartelta kuvailee yhteistyötä kattoelementit toimittaneen LapWallin kanssa toimivaksi.

”Kohteessa on noin 8000 bruttoneliötä. Kattoelementti oli lähtökohtaisesti määritelty hankkeeseen tilaajan taholta ja toimittaja valittiin normaalilla kilpailutuksella. Etuna toteutustavassa on, että huppu saadaan nopeasti umpeen ja sisätöihin päästään nopeasti’’, Sirviö kertoo.

Kohteen vastaava työnjohtaja Panu Keränen Vartelta kuvailee LapWallin toimintaa työmaalla erinomaisin arvosanoin.

”Erittäin hyvä ratkaisu! Laaja-alaista elementtien varastointitarvetta lukuunottamatta meillä on vain hyviä kokemuksia. Työ oli erittäin hyvin suunniteltua ja asennustyö tehokasta. Tässä kohteessa tilanne siitä, että kattoa ei ollut lainkaan, siihen, että koko kohde oli vesitiiviisti katettu, kesti vain kaksi viikkoa. Kun ottaa huomioon sen, että katon ala on noin 7000 neliömetriä ja että asennukset tehtiin talvikelissä, niin toteutus on monta kertaa nopeampi, kuin mihin muilla tavoin pystyttäisiin’’, Keränen sanoo.

Sirviö kertoo tehneensä yhteistyötä projektista vastaavan LapWallin tiimin kanssa jo vuosina 2013–2015 työskennellessään silloin vielä YIT:llä, kun LapWall vielä toimi MetsäWood-nimellä – ennen liiketoimintakauppaa ja nykyistä muotoaan LapWallina.

”Voin sanoa, että yhteistyö on aina ollut toimivaa. Ajankohtaisena asiana täytyy mainita, että nyt kun kattovillasta on huutava pula, niin erityisen iso etu on se, että heidän elementeissään voidaan käyttää tavallista eristevillaa. Jäykkää ja hintavaa kattoeristevillaa ei tarvitse käyttää’’, Sirviö nostaa esiin.

Keräsen mukaan teollinen esivalmistus tuo mukanaan myös turvallisuushyötyjä.

”Vaikka valjastetut ammattilaiset katolla yli kaksikymmentämetrisiä elementtejä käsittelemässä on hurja näky, homma oli erittäin hyvin hallinnassa. Minkäänlaisia haavereita ei sattunut. Meidän osalta työmaa muuttui turvallisemmaksi, koska katolle oli helppo mennä heti asennuksen jälkeen. Kaikki läpiviennit oli ennalta suojattu ja merkattu’’, Keränen kertoo.

Aikaisempia LapWallin toimittamia lippulaivakohteita ovat esimerkiksi vuonna 2021 valmistuneen 30 000 neliöisen tehdas- ja laboratoriokiinteistön kattoelementtioimitus Wärtsilälle Vaasaan sekä allianssimallilla tahtiurakkana toteutetun, Rakennuslehden vuoden työmaanakin (2021) palkitun, Finavian T2-terminaalin kattoratkaisu. Edellä mainituissa kohteissa LapWall vastasi sekä kattorakenneratkaisun suunnittelusta että asennuksesta.

LapWallin liiketoimintajohtaja Marko Kellberg kertoo, että siinä missä rahoitusneuvottelut ja lupaprosessit voivat kestää useita kuukausia tai jopa vuosia, hankkeen käynnistyessä aikataulu on usein tiukka. Kellbergin mukaan pääoma saadaan nopeammin tuottamaan kun hanketta voidaan sujuvoittaa ja valmistumisaikaa lyhentää – jopa kuukausilla.

”Kaikki lähtee suunnittelusta, jonka pohjalta kohteeseen tuotetaan mittatilaustyönä teollisesti esivalmistetut rakennuselementit. Elementit asennetaan nopeasti ja täsmällisesti projektin vaatimassa aikatalussa. Parhaimman hyödyn meistä saa irti pyytämällä meidät mukaan jo hankkeen esisuunnittelu- tai suunnitteluvaiheissa. Näin esimerkiksi logistiset asiat saadaan ratkaistua parhaalla mahdollisella tavalla. Kerromme miellämme oman näkemyksemme kohteen vesikattoratkaisuksi’’, Kellberg kertoo.

LapWallin kattoelementtien myynnistä vastaava Petri Silvonen kertoo, että luottamus on tärkein arvo, joka ohjaa LapWallin toimintaa ja asiakassuhteita. ”Me teemme sen, mitä lupaamme’’, Silvonen vakuuttaa.

Lue Calcus.comin tuottama artikkeli kokonaisuudessaan täältä.

AJANKOHTAISTA

29/04/2024

Liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat haastavassa markkinassa  Suluissa olevat luvut viittaavat...

11/04/2024

LapWall Oyj on julkaissut vuoden 2023 vuosi- ja vastuullisuuskatsauksensa. LapWallin...

10/04/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

10/04/2024

LapWallin luottoluokitus on parantunut entisestään ollen nyt tasolla Platina (Asiakastieto)...

07/03/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

07/02/2024

Strategia osoitti toimivuutensa haastavassa markkinatilanteessa Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia