LapWall kasvattaa tuotantokapasiteettia ja kilpailukykyä – 19 miljoonan euron tehdasinvestointi Pyhännälle

07/03/2024

LapWall

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja kokoonpanokustannuksia merkittävästi sekä parantaa materiaalinkäytön tehokkuutta hyödyntämällä toimialan uusinta teknologiaa. Investointi mahdollistaa LapWallin strategian mukaisen kannattavan kasvun ja markkinaosuuden merkittävän kasvattamisen.

”LapWallin vakavaraisuus ja hyvässä kunnossa oleva tase mahdollistavat uudet investoinnit ja tulevaisuuden rakentamisen. Tiedotimme 14.12.2023 suunnittelevamme Pyhännälle uutta tehdasinvestointia, ja nyt olemme tehneet päätöksen sen käynnistämisestä. Investoinnin ansiosta tuotantokapasiteetti tulee kolminkertaistumaan. Tällä varaudumme tulevien vuosien piristyvään markkinanäkymään. Nyt on hyvä aika investoida, kun kustannukset ovat alhaalla”, sanoo LapWallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

Uusi kokoonpano- ja osavalmistustehdas tulee osaksi nykyistä Pyhännän yksikön tehdasaluetta ja se on suunnitelmien mukaan valmis tuotantoon vuoden 2025 toisen vuosipuoliskon aikana.

LapWallin toimialalle tuoma avoin standardi on mahdollistanut puuelementtien käytön volyymin merkittävän kasvun rakentamisessa. Toteutettava investointi mahdollistaa myös uusien tuotteiden ja tuoterakenteiden valmistuksen, mikä tulee laajentamaan puuelementtien käyttöä entisestään rakentamisessa.

Tehdashankkeen yhtenä mahdollistajana on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, joka on myöntänyt hankkeelle merkittävän kehittämisavustuksen Euroopan aluekehitysrahastosta. Tehdas tulee työllistämään täyden kapasiteetin käynnissä noin 50 henkilöä.

”Olemme ottaneet todella tyytyväisinä vastaan LapWall Oyj:n suunnitteleman investoinnin, joka tulee edistämään työllisyyttä ja elinvoimaa kunnassamme”, kertoo Pyhännän kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen.

AJANKOHTAISTA

29/04/2024

Liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat haastavassa markkinassa  Suluissa olevat luvut viittaavat...

11/04/2024

LapWall Oyj on julkaissut vuoden 2023 vuosi- ja vastuullisuuskatsauksensa. LapWallin...

10/04/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

10/04/2024

LapWallin luottoluokitus on parantunut entisestään ollen nyt tasolla Platina (Asiakastieto)...

07/03/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

07/02/2024

Strategia osoitti toimivuutensa haastavassa markkinatilanteessa Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia