LEKO®-elementointijärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan hiilinegatiivisen rakentamisen

24/11/2021

LapWall

Markkinatrendit ohjaavat kulutusta enenevissä määrin kestävään kehitykseen. Puuelementtien käyttö rakentamisessa kasvaa, työmaiden osaavan työvoiman tarjonta heikentyy ja laatu sekä kustannusvaatimukset kasvavat.

LapWallin toiminnan filosofiana ovat alusta alkaen olleet digitaaliset suunnittelun ja toiminnanohjauksen työkalut sekä teollinen esivalmistus. Tärkeitä oppirahoja on maksettu muun muassa toimimalla liian laajalla sektorilla.

”Se että, teimme aluksi liian laajoja toimituksia ja asennuksia, ei ollut perusteltua. Keskittymällä tiukasti konseptimme mukaisten tuotteiden valmistukseen, olemme pystyneet tuottamaan merkittävää lisäarvoa rakennusliikkeille ja samalla LEKO® -elementointiratkaisuista on tullut alansa suunnannäyttäjä”, toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

Elementoinnin ja teollisen esivalmistuksen etuina voidaan pitää työmaalla – sekä koko rakennushanketta ajatellen – projektien läpivientiajan huomattavaa nopeutumista, toimitusvarmuutta sekä tuotteen tasalaatuisuutta. Lisäksi ekologiset ja jopa työturvallisuuteen liittyvät tekijät nousevat esiin LEKO® -elementointiratkaisujen hyödyissä.

”Jos ajatellaan, että 5 000 neliömetrin kiinteistöön voidaan asentaa valmis kattoratkaisu LEKO®-elementeistä kolmessa päivässä, on ero siihen nähden merkittävä, että kattoa työstetään kappaletavarasta viikoista jopa kuukausiin eri osavaihessa. Tarkoituksena on säästää rakentajan aikaa ja tilaajan rahaa. Edes huputusta ei tarvita, mikä tekee LEKO®-kohteiden kuivaketjusta vedenpitävän”, Pekkarinen jatkaa.

Pyhännän ja Pälkäneen tehtaalta valmistuu tällä hetkellä vuositasolla noin neljäsataatuhatta neliömetriä seinä- ja kattoelementtiä. Tämä tarkoittaa elementtitarpeita satoihin rakennusprojekteihin. Liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa on kymmenen vuoden aikana nähnyt läheltä, miten LEKO®-rakennuselementtejä valmistavat tehtaat ovat kehittyneet alansa johtaviksi koneistoiksi Pohjoismaissa.

”Nyttemmin robotit hoitavat meillä ison osan tuotannon tehtävistä, samoin kuin osan elementti- ja puurakennesuunnittelusta. Osaava henkilöstö on kuitenkin avainasemassa siihen, että toimitusvarmuus on
viimeiset kaksi ja puoli vuotta ollut täydet sata prosenttia. Tämä on lisäksi tiimipeliä ja kokonaisuuksien hallintaa’’, Viljamaa kertoo.

Vaikka elementtivalmistusta ja sen lopputuotteita voidaan helposti pitää hyvin standardoituna ja vakioituna tuotantoketjultaan, pelkästä sarjavalmistamisesta ei ole kyse: Jokainen LEKO® -elementtitoimitus on yksilöllinen, vaikkakin rakenteet ja detaljiikka ovat LapWallin järjestelmän sekä standardien mukaiset.

”Helpointa meidän kanssa on lähteä liikkeelle arkkitehtikuvista ja muutamista kysymyksistä, joiden pohjalta teemme kohdekohtaisen tarjouksen parissa työpäivässä. Sopimuskumppanina homma sujuvoituu entisestään kun eri vaiheita saadaan automatisoitua ja kustannustehostettua aina tarjouslaskennasta eteenpäin”, Viljamaa summaa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AJANKOHTAISTA

24/11/2021

Markkinatrendit ohjaavat kulutusta enenevissä määrin kestävään kehitykseen. Puuelementtien käyttö rakentamisessa...

22/11/2021

Puurakentamisen markkinaosuus on kasvamassa 45%: iin kaikesta julkisesta rakentamisesta vuoteen...

10/11/2021

Puurakentamisesta on Suomessa puhuttu paljon ja pitkään. Toimiala ei ole...

21/09/2021

Puisia LEKO®-elementtirakenteita valmistava suomalainen LapWall on hyväksytty hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi...

17/09/2021

LapWall hyväksyttiin hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalla 15.9.2021. Ennen hyväksyntää hiilidioksidin...

17/09/2021

Meillä kaikilla on paljon muistoja ajoista, kun pääsimme ensimmäisiä kertoja...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LEKO® seinäelementtiratkaisut

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LEKO® kattoelementtiratkaisut

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia