LEKO®-elementointijärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan hiilinegatiivisen rakentamisen

24/11/2021

LapWall

Markkinatrendit ohjaavat kulutusta enenevissä määrin kestävään kehitykseen. Puuelementtien käyttö rakentamisessa kasvaa, työmaiden osaavan työvoiman tarjonta heikentyy ja laatu sekä kustannusvaatimukset kasvavat.

LapWallin toiminnan filosofiana ovat alusta alkaen olleet digitaaliset suunnittelun ja toiminnanohjauksen työkalut sekä teollinen esivalmistus. Tärkeitä oppirahoja on maksettu muun muassa toimimalla liian laajalla sektorilla.

”Se että, teimme aluksi liian laajoja toimituksia ja asennuksia, ei ollut perusteltua. Keskittymällä tiukasti konseptimme mukaisten tuotteiden valmistukseen, olemme pystyneet tuottamaan merkittävää lisäarvoa rakennusliikkeille ja samalla LEKO® -elementointiratkaisuista on tullut alansa suunnannäyttäjä”, toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

Elementoinnin ja teollisen esivalmistuksen etuina voidaan pitää työmaalla – sekä koko rakennushanketta ajatellen – projektien läpivientiajan huomattavaa nopeutumista, toimitusvarmuutta sekä tuotteen tasalaatuisuutta. Lisäksi ekologiset ja jopa työturvallisuuteen liittyvät tekijät nousevat esiin LEKO® -elementointiratkaisujen hyödyissä.

”Jos ajatellaan, että 5 000 neliömetrin kiinteistöön voidaan asentaa valmis kattoratkaisu LEKO®-elementeistä kolmessa päivässä, on ero siihen nähden merkittävä, että kattoa työstetään kappaletavarasta viikoista jopa kuukausiin eri osavaihessa. Tarkoituksena on säästää rakentajan aikaa ja tilaajan rahaa. Edes huputusta ei tarvita, mikä tekee LEKO®-kohteiden kuivaketjusta vedenpitävän”, Pekkarinen jatkaa.

Pyhännän ja Pälkäneen tehtaalta valmistuu tällä hetkellä vuositasolla noin neljäsataatuhatta neliömetriä seinä- ja kattoelementtiä. Tämä tarkoittaa elementtitarpeita satoihin rakennusprojekteihin. Liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa on kymmenen vuoden aikana nähnyt läheltä, miten LEKO®-rakennuselementtejä valmistavat tehtaat ovat kehittyneet alansa johtaviksi koneistoiksi Pohjoismaissa.

”Nyttemmin robotit hoitavat meillä ison osan tuotannon tehtävistä, samoin kuin osan elementti- ja puurakennesuunnittelusta. Osaava henkilöstö on kuitenkin avainasemassa siihen, että toimitusvarmuus on
viimeiset kaksi ja puoli vuotta ollut täydet sata prosenttia. Tämä on lisäksi tiimipeliä ja kokonaisuuksien hallintaa’’, Viljamaa kertoo.

Vaikka elementtivalmistusta ja sen lopputuotteita voidaan helposti pitää hyvin standardoituna ja vakioituna tuotantoketjultaan, pelkästä sarjavalmistamisesta ei ole kyse: Jokainen LEKO® -elementtitoimitus on yksilöllinen, vaikkakin rakenteet ja detaljiikka ovat LapWallin järjestelmän sekä standardien mukaiset.

”Helpointa meidän kanssa on lähteä liikkeelle arkkitehtikuvista ja muutamista kysymyksistä, joiden pohjalta teemme kohdekohtaisen tarjouksen parissa työpäivässä. Sopimuskumppanina homma sujuvoituu entisestään kun eri vaiheita saadaan automatisoitua ja kustannustehostettua aina tarjouslaskennasta eteenpäin”, Viljamaa summaa.

AJANKOHTAISTA

07/02/2024

Strategia osoitti toimivuutensa haastavassa markkinatilanteessa Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen...

31/01/2024

LapWall Oyj julkaisee tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2023 tiistaina 7.2.2024 klo 9.00....

18/12/2023

LapWallin joululahja menee perinteisesti Hyvä Joulumieli -keräykseen, vähävaraisten Suomessa asuvien...

30/11/2023

LapWall on solminut toukokuussa 2023 yhteistyösopimuksen puuelementtitoimituksista Kastelli-talojen kanssa. Sopimus...

20/09/2023

LapWall Oyj on allekirjoittanut Pyhännän yksikössään alkusyksyn aikana noin 4...

01/09/2023

LapWall Oyj tiedotti 14.6.2023 allekirjoittaneensa noin 6,5 miljoonan euron sopimuksen...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia