LapWall ostaa puurunkoisia kattoelementtejä valmistavan Termaterin liiketoiminnan

26/01/2022

LapWall

LapWall Oy ja Termater Oy ovat 26.1.2022 allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Termaterin liiketoiminta siirtyy LapWallin omistukseen. Liiketoiminta siirtyy LapWallille 1.2.2022. Liiketoimintakaupan myötä Termaterin henkilöstö siirtyy LapWallin palvelukseen. Osapuolet ovat lisäksi sopineet, että LapWall ostaa samassa yhteydessä Vetelissä sijaitsevat tehdaskiinteistöt.

Termater suunnittelee, valmistaa ja asentaa kertopuurunkoisia kattoelementtejä teollisuuden, liikerakentamisen, koulujen, liikuntatilojen ja maatalouden tarpeisiin. Tuotevalikoimassa on mm. LOISTO-puukattoelementti (sisäkattona on höyrytiivis polyesteripinnoitettu teräsohutlevy), joka soveltuu erinomaisesti korkeaa hygieniatasoa sekä kosteudenkestoa vaativiin kohteisiin. Termater Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli noin 13 miljoonaa euroa.

LapWall on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi puuelementtien valmistajaksi. Sovittu liiketoimintakauppa on merkittävä strateginen askel LapWall LEKO® -puutuotevalikoiman laajentumiselle, yhtiön tulevaisuuden kasvulle sekä puurakentamisen ekosysteemin kehitykselle.

”LapWall on tehnyt yli 10 vuoden ajan merkittävää työtä koko toimialan kehittämiseksi. Liiketoimintakauppa mahdollistaa yhtiön entistä nopeamman kasvun puuelementtirakentamisen alalla. Liiketoimintakaupan johdosta LapWallin tuotevalikoima laajenee entisestään muun muassa teräsohutlevypintaisella kattoelementillä. Olen äärimmäisen tyytyväinen sovitusta liiketoimintakaupasta ja toivotan Termaterin henkilöstön tervetulleeksi LapWallin kasvavaan tiimiin”, toteaa LapWall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

LapWall LEKO® -puuelementointijärjestelmä mahdollistaa vaativien ja entistä suurempien kohteiden kustannustehokkaan elementoinnin. Ekologisuus, ympäristövaatimukset, kosteudenhallinta ja kohonneet laatuvaatimukset ovat nopeuttamassa puuelementtien käytön kasvua rakentamisessa.

LapWallin puurunkoisilla seinä- ja kattoelementeillä on viralliset Rakennustietosäätiö RTS sr:n myöntämät RTS EPD -ympäristöselosteet vuodesta 2020 lähtien. Ne kertovat luotettavasti tuotteiden ympäristövaikutukset rakennuttajille, suunnittelijoille ja rakennusliikkeille.

LEKO®-puuelementointijärjestelmässä hyödynnetään LapWallin ylivoimaista osaamista. Se koostuu standardoidusta tuotevalikoimasta, nykyaikaisia ohjelmia ja ohjelmistorobotiikkaa hyödyntävästä 3D CAD/CAM-suunnittelusta, automatisoiduista osavalmistuksesta ja elementtien kokoonpanosta sekä vakioidusta asennuskonseptista.

Lisätietoa antavat:

Jarmo Pekkarinen
Toimitusjohtaja, LapWall Oy
puh. 040 532 5694

www.lapwall.fi

Erkki Lassila
Hallituksen puheenjohtaja, Termater Oy
puh. 044 035 2106

www.termater.fi

veteli DJI 0342 e versio1
Termaterin tehdaskiinteistöt Vetelissä.

AJANKOHTAISTA

20/09/2023

LapWall Oyj on allekirjoittanut Pyhännän yksikössään alkusyksyn aikana noin 4...

01/09/2023

LapWall Oyj tiedotti 14.6.2023 allekirjoittaneensa noin 6,5 miljoonan euron sopimuksen...

08/08/2023

Haastavasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta tilauskanta vahvistui merkittävästi Suluissa esitetyt luvut viittaavat...

01/08/2023

Yhtiön toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen ja talousjohtaja Tuomo Riihonen esittelevät katsauksen...

01/06/2023

LapWall on 31.5.2023 toteuttanut 18.5.2023 tiedotetun liiketoimintakaupan suunnitelman mukaisesti, ja...

19/05/2023

LapWall Oyj ja KW-Component Oy ovat 18.5.2023 allekirjoittaneet sopimuksen, jossa...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia