LapWall-elementtisuunnittelu

03/01/2019

Heikki Korsulainen

Mittatarkkaa elementtisuunnittelua lujalla ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella niin suuriin kuin pieniin projekteihin.

LapWall-elementtisuunnittelulla varmistat, että elementtien asennus on helppoa, ja että elementtien rakennustekninen toiminta vastaa täysin suunniteltua.

LapWall-elementtisuunnittelu – Mittatarkkaa puuelementtien suunnittelua

LapWall-elementtisuunnittelu on puuelementtien suunnittelua ja mallintamista tehtaidemme ja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Laadukas elementtisuunnittelu nopeuttaa projektin läpimenoaikaa ja vähentää työmaalla syntyviä kustannuksia, koska oikein suunniteltujen elementtien valmistaminen ja asentaminen on sekä laadukasta, että nopeaa.

Tyypillisiä asiakkaitamme ovat kasvuhakuiset rakennusyritykset, jotka rakentavat esimerkiksi pientaloyhtiöitä (kerrostalot, rivitalot, paritalot ja luhtitalot), hoivatiloja, päiväkoteja, liiketiloja tai palvelutaloja.

Vakioitu detaljiikka ja oikeanlainen rakennesuunnittelu on avain onnistuneeseen elementtisuunnitteluun

Rakennesuunnittelun toteuttamiseen kanssamme on kaksi vaihtoehtoa:

1) Sopimussuunnittelijoidemme käyttäminen

2) Sisäisten suunnittelijoidemme käyttäminen

Suosittelemme kaikille asiakkaillemme joko sopimussuunnittelijoidemme tai sisäisten suunnittelijoidemme käyttämistä, koska tuotteemme täysin tuntevat suunnittelijat osaavat ottaa kaiken tarvittavan huomioon. Kun käyttämämme vakiodetaljit, raaka-aineet ja tuotantoprosessimme ovat suunnittelijalle tuttuja, niin hän pystyy suunnittelemaan kohteen tuotantoomme sopivaksi.

Vaikka ulkopuolinen suunnittelija onkin varmasti ammattitaitoinen, niin ulkopuolisten suunnittelijoiden suunnitelmissa on poikkeuksetta korjattavaa, koska tuotteemme ei ole ollut suunnittelijalle ennestään tuttu. Tällaisissa tapauksissa käy usein vielä niin, että suunnittelija ei ole tiennyt rakennuksessa käytettävän elementtejämme, jolloin rakennesuunnittelu on tehty jo lähtökohtaisesti väärin, jonka korjaaminen tuottaa asiakkaallemme lisäkustannuksia.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan aiheesta lisää. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Elementtisuunnittelun korkealuokkainen lopputulos syntyy 3D-mallinnuksen avulla

Elementtisuunnittelun lopputulos on se, että rakennus on 3D-mallinnettu elementtien osalta täysin. Mallinnuksen pohjalta luomme elementtikuvat ja työstötiedostot koneille, joiden perusteella valmistamme elementit suomalaisesta kuusesta.

Puumateriaalin toimittajillamme on hyvä ja laadukas raaka-aine, joka on saanut paljon kehuja rakentajilta. Erityisesti ulkoverhous syntyy sen avulla tasalaatuiseksi, koska oksia on hyvin vähän, jolloin ulkoverhoukseen syntyy vain minimaalinen määrä oksareikien aiheuttamia koloja.

Miten projekti etenee kanssamme?

Aloitamme projektin aina huolellisella alkutilanteen kartoituksella. Käymme kanssasi rakennuksen detaljiikan tarkasti läpi varsinkin haastavimpien liitosten osalta, jotta työmaalle toimitetut elementit ovat mittatarkkoja ja asennusvalmiita.

Kun olemme tehneet suunnitelmat, niin aloitamme 3D-mallinnuksen luomisen. Sen avulla mallinnamme jokaisen rakennukseen tulevan elementin, jonka jälkeen valmistamme elementit nykyaikaisissa tehtaissamme. Kun elementit ovat valmiita, niin saat ne sovittuna päivämääränä toimitettuna työmaallesi. Elementtien kuivaketju pysyy katkeamattomana koko projektin ajan. Yhteistyön helppouden varmistaa selkeä ja kirjallinen sopimus, jossa vastuualueet on jaettu osapuolten välille selkokielisesti.

Saat kauttamme myös elementtien asennuspalvelun. Elementtiasennusryhmä asentaa työkseen ainoastaan LapWallin elementtejä, joten erityisesti haastavimmissa kohteissa suosittelemme käyttämään asennusryhmäämme. Toki asennuksen tilaaminen meiltä nopeuttaa projektin läpimenoaikaa myös rakennusteknisesti yksinkertaisimmissa kohteissa, minkä takia palvelumme käyttäminen on järkevää kaikille asiakkaillemme. 

Käytä sopimusasiakkuus hyväksesi

Suunnittelutiimimme koostuu n. 15 suunnittelijasta. He toteuttavat elementtisuunnittelun reiluun 300 kohteeseen vuosittain, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Teemme niin yksittäisiä projekteja kuin myös pidempiä sopimusasiakkuuksia.

Sopimusasiakkuudet ovat molemmille osapuolille kannattavampia, koska tällöin kuluja voidaan karsia sekä suunnittelun että tuotannon osalta. Samalla se vähentää sinun työmäärää, koska sinun ei tarvitse suorittaa esimerkiksi työläitä kilpailutuskierroksia. Toteutamme yli puolet suunnitteluprojekteista sopimusasiakkaillemme, mikä kertoo palvelumme korkeasta laadusta ja hyvästä hyötysuhteesta.

Ota yhteyttä!

Suomen suurimpana toimijana takaamme, että käytössäsi on aina uusin tieto, laadukkaat materiaalit sekä osaavimmat ammattilaiset.

Ota yhteyttä, mikäli elementtisuunnittelu on sinulle pian ajankohtaista! Näin varmistat, että projektisi valmistuu meidän työosuuden osalta sovitussa aikataulussa, sovitulla hinnalla sekä sillä toimitussisällöllä, jonka sovimme projektin alussa yhdessä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AJANKOHTAISTA

24/11/2021

Markkinatrendit ohjaavat kulutusta enenevissä määrin kestävään kehitykseen. Puuelementtien käyttö rakentamisessa...

22/11/2021

Puurakentamisen markkinaosuus on kasvamassa 45%: iin kaikesta julkisesta rakentamisesta vuoteen...

10/11/2021

Puurakentamisesta on Suomessa puhuttu paljon ja pitkään. Toimiala ei ole...

21/09/2021

Puisia LEKO®-elementtirakenteita valmistava suomalainen LapWall on hyväksytty hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi...

17/09/2021

LapWall hyväksyttiin hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalla 15.9.2021. Ennen hyväksyntää hiilidioksidin...

17/09/2021

Meillä kaikilla on paljon muistoja ajoista, kun pääsimme ensimmäisiä kertoja...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LEKO® seinäelementtiratkaisut

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LEKO® kattoelementtiratkaisut

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia