Hiilineutraali rakentaminen

06/02/2023

LapWall

Ekologinen rakentaminen on liiketoimintamme perusta

Puurakentaminen on ekologista uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä. Puu on rakennusmateriaalina kokonaiselinkaaren kannalta ympäristöystävällinen ja hiilidioksidia sitova vaihtoehto.

Puu on luonnollisesti uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, ja sen lisäksi se sitoo ilmakehästä hiilidioksidia. Ilmastonmuutoksen kannalta on yhtä oleellista hyödyntää keinoja, jotka sitovat hiiltä ilmakehästä kuin vähentää päästöjä. Suomen metsiä hoidetaan erittäin vastuullisesti. Kun metsästä kaadetaan puu rakennusmateriaaliksi, se tekee tilaa uudelle taimelle. Jokainen uusi taimi on puuksi kasvettuaan vastuullisesti hoidetussa metsässä uusi hiilinielu. Myös kaadettu puu edelleen sitoo ilmakehästä keräämänsä hiilen seinä- tai kattoelementiksi asennettuna.

pexels stefan stefancik 91228 small

Hiilineutraali tuote

LapWall on maailman ensimmäinen puuelementtien valmistaja, jolla on verifioidut EPD-ympäristöselosteet tuotteille. Arvot on laskettu alkaen raaka-aineiden hankinnasta, käsittelystä, kuljetuksesta tehtaalle jatkuen tuotantoon sekä tuotteen toimitukseen työmaalle. Lisäksi mukana ovat käytön jälkeinen purku, kuljetus, materiaalien käsittely, kierrätys ja loppusijoitus. Seloste antaa arvot myös kierrätyksestä ja uusiokäytöstä saavutettaville ympäristöhyödyille.

Kun asiakkaamme valitsevat LAPWALL LEKO® -puuelementit rakennuskohteisiinsa, he ovat mukana vähentämässä rakentamisenaikaisia hiilidioksidipäästöjä. On todennettu, että LAPWALL LEKO® -elementit sitovat neliömetrille noin 21 kg hiilidioksidia käyttöikänsä aikana. LapWallin vuosittain tuottamat elementit sitovat hiilidioksidia määrän, joka vastaisi  noin 50 miljoonaa henkilöauton ajokilometriä.

VesaRanta Lapwall34 2

Puuelementti, moderni ja kestävä ratkaisu

Puurakentaminen on viime vuosina lisääntynyt, mutta ei riittävän nopeasti. Puusta voidaan rakentaa laadukkaasti, turvallisesti ja myös erittäin kustannustehokkaasti niin pieniä kuin suuriakin rakennuksia. LapWall on toimialan suunnannäyttäjä ja edelläkävijä puurakentamisen kehittämisessä. Merkittävänä toimijana edesautamme Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisessa. Strategianamme ja tavoitteenamme on hiilinegatiivisen liiketoiminnan kehittäminen materiaalitehokkuuden, tuotantomenetelmien ja digitaalisuuden keinoin.

Taalipellonkaari 25 Tuusula 11191 EB0A2373

AJANKOHTAISTA

29/04/2024

Liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat haastavassa markkinassa  Suluissa olevat luvut viittaavat...

11/04/2024

LapWall Oyj on julkaissut vuoden 2023 vuosi- ja vastuullisuuskatsauksensa. LapWallin...

10/04/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

10/04/2024

LapWallin luottoluokitus on parantunut entisestään ollen nyt tasolla Platina (Asiakastieto)...

07/03/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

07/02/2024

Strategia osoitti toimivuutensa haastavassa markkinatilanteessa Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia