Puuelementtirakentaminen kiihdyttää vihreää siirtymää

14/03/2023

LapWall

LapWall Oyj:n valmistamat, ympäristöystävälliset kattoelementit lyhentävät rakennusprojektin läpimenoaikaa jopa 60 prosentilla.

Asuntorakentaminen käy parhaillaan läpi laskukautta samaan aikaan, kun teollisuus- ja logistiikkarakentamisen odotetaan kasvavan vuoden 2023 aikana. Teollisuus- ja logistiikkarakentamisen nousun ohella rakennusalaa uudistaa myös toinen merkittävä trendi – vihreä siirtymä.

– Vastaus molempiin trendeihin löytyy puuelementtirakentamisesta, tiivistää LapWall Oyj:n liiketoimintajohtaja Marko Kellberg.

Asuntorakentaminen käy parhaillaan läpi laskukautta samaan aikaan, kun teollisuus- ja logistiikkarakentamisen odotetaan kasvavan vuoden 2023 aikana. Teollisuus- ja logistiikkarakentamisen nousun ohella rakennusalaa uudistaa myös toinen merkittävä trendi – vihreä siirtymä.

– Vastaus molempiin trendeihin löytyy puuelementtirakentamisesta, tiivistää LapWall Oyj:n liiketoimintajohtaja Marko Kellberg.

Suomen suurin puuelementtivalmistaja LapWall tunnetaan puuelementtirakentamisen edelläkävijänä. Yrityksen Pyhännällä, Pälkäneellä ja Vetelissä sijaitsevilla tehtailla valmistuu vuosittain yli puoli miljoonaa, lähes 100-prosenttisesti kotimaisesta puusta valmistettua elementtirakentamisen vakioratkaisua.

“Puuelementtien käyttö tuottaa vähemmän CO2-päästöjä.”

Merkittävin osa yrityksen liikevaihdosta muodostuu kattoelementeistä, jotka soveltuvat materiaalinsa ansiosta loistavasti kaikkeen rakentamiseen.

- Kattoelementtejämme voidaan käyttää urheilurakentamisen lisäksi niin teollisuusrakennuksiin, logistiikkahalleihin kuin esimerkiksi koulujen ja päiväkotien kaltaisiin julkisiin rakennuksiin,
Kellberg kertoo.

lianapressfile 1678095130463 scaled e1678774664592
Liiketoimintajohtaja Marko Kellberg näkee LapWallin kasvun taustalla tuotteiden laadun, työntekijöistä välittämisen ja jatkuvan kehitystyön. KUVA EINO ANSIO

Ympäristöystävällinen ja kustannustehokas ratkaisu

Lapwallin kattoelementtituotteet ovat kustannustehokas valinta, jolla voidaan minimoida kulujen lisäksi myös rakennusprojektin kestoa ja ympäristövaikutuksia. Keskeinen tehokkuutta selittävä ominaisuus on tuotteiden korkea esivalmistusaste tehtaalla. Tämä vähentää suunnitteluun tarvittavaa aikaa, minimoi kosteusvaurioiden riskiä ja pienentää logistiikkakustannuksia rakennustyömaalla.

Olennainen säästö syntyy Kellbergin mukaan myös erillisten sääsuojien tarpeen puuttumisesta.

- Tuotteet valmistetaan kuivissa olosuhteissa ja kuljetetaan muovitettuina kohteisiin, joissa suojaus puretaan vasta, kun kattoelementit asetetaan lopullisille paikoilleen. Tällöin tuotteiden päällä on jo vesikate, joten erillistä sääsuojaa ei tarvita. Näin aikaa vapautuu rakennusprojektin muihin vaiheisiin, ja parhaimmillaan projektin läpimenoaika lyhenee jopa 60 prosentilla.

Kattoelementtien laadukas suunnittelutyö näkyy myös vähäisenä materiaalihukkana, mikä heijastuu suoraan tuotteiden ilmastovaikutuksiin. LapWall on ensimmäinen puuelementtien valmistaja, joka on saanut tuotteilleen riippumattoman osapuolen verifioiman RTS EPD -ympäristösertifikaatin.

- Puuelementtien käyttö tuottaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna. Lisäksi tuotteistamme syntyvän jätteen määrä on hyvin pieni ja helposti hallittavissa tehtaillamme.

LapWall investoi vuonna 2022 noin 1,5 miljoonaa euroa uuteen kattoelementtitehtaaseen.

- Koska investointi kaksinkertaisti kattoelementtiliiketoimintamme tuotantokapasiteetin, voimme viedä nopeasti läpi myös hyvin suuria kokonaisuuksia.

Jatkuvaa kehitystyötä

Vuonna 2011 perustettu LapWall on kasvanut nopeasti puuelementtirakentamisen hallitsevaksi toimijaksi Suomessa. Tällä hetkellä yrityksen markkinaosuus kattoelementtiliiketoiminnassa on yli 70 prosenttia. Kellberg näkee kasvun taustalla tuotteiden laadun, toimivat prosessit ja työntekijöiden osaamisen.

- Avainhenkilöillämme on vuosikymmenien kokemus alalta. Valvomme tarkasti tuotteidemme laatua ja prosessimme auttaa asiakasta aidosti parempaan suoritukseen.

Tärkeä rooli on kehitystyöllä, joka ulottuu tuotteiden suunnittelusta työntekijöiden kouluttamiseen.

- Teemme jatkuvaa kehitystyötä tuotannossa, myynnissä, suunnittelussa ja asennuksessa. Välitämme työntekijöistämme. Teemme, mitä lupaamme ja aina aikataulussa, minkä ansiosta kattoliiketoiminnan suositteluindeksi NPS oli viime vuonna yli 80 prosenttia, Kellberg päättää hymyillen.

Artikkeli julkaistiin Content Housen tuottamassa kaupallisessa Rakentaminen-julkaisussa, joka jaeltiin Helsingin Sanomien yhteydessä 8.3.2023

AJANKOHTAISTA

29/04/2024

Liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat haastavassa markkinassa  Suluissa olevat luvut viittaavat...

11/04/2024

LapWall Oyj on julkaissut vuoden 2023 vuosi- ja vastuullisuuskatsauksensa. LapWallin...

10/04/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

10/04/2024

LapWallin luottoluokitus on parantunut entisestään ollen nyt tasolla Platina (Asiakastieto)...

07/03/2024

LapWall on tehnyt investointipäätöksen tehdashankkeestaan Pyhännälle. Investointi laskee osavalmistus- ja...

07/02/2024

Strategia osoitti toimivuutensa haastavassa markkinatilanteessa Suluissa esitetyt luvut viittaavat edellisen...

Videokirjastomme

Ota kumppaniksi elementtirakentamisen edelläkävijä

LAPWALL LEKO® elementointijärjestelmä

Kattava vakioitujen tuotteiden valikoima tarjoaa mahdollisuuden elementoida rakennus kokonaisuutena. Mitä laajempi toimitus, sen nopeammin valmista paikan päällä!

LAPWALL LEKO® seinäelementit

Valikoimastamme kustannustehokkaat ratkaisut yksi- ja monikerrosrakentamiseen, sekä hybridirakentamiseen. Lopullinen seinäelementti suunnittelu aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

LAPWALL LEKO® kattoelementit

Kattoelementeillä rakennus saadaan säältä suojaan hetkessä, eikä rakennusaikaista erillistä suojausta tarvita. Kattoelementti on tehokas ratkaisu aina asuinrakennuksista suuren kokoluokan teollisuusrakennuksiin asti.

Toteutamme vuosittain yli 400 projektia